Savolanniemi ja Pirttiniemi Savolanniemi ja Pirttiniemi

Lapsiperheiden suosima pientaloalue

Pirtin alue nivoutuu kiinteästi sekä Petosen puistokaupunkiin että Saaristokaupunkiin. Pirtin ensimmäiset alueet Pirtin keskuksen läheisyydessä rakennettiin 1990-luvun alkupuolella. Saaristokaupunkiin kuuluvassa Savolanniemessä rakentaminen alkoi 2000-luvun alussa. Toinen Saaristokaupunkiin kuuluva Pirtin osa, Pirttiniemen kaupunginosa, toteutetaan eteläisiltä Ala-Pirttiniemen osiltaan Saaristokaupungin kaupunginosista viimeisenä vuodesta 2012 alkaen.

Savolanniemen ja Pirttiniemen asukkaat hakevat monipuoliset palvelunsa Petosen Pyöröstä. Sieltä löytyvät terveyskeskus, lääkärikeskus, Kelan sivutoimipiste, kirjasto, apteekki, pankin konttori, pankkiautomaatti, useita päiväkoteja, neuvola, päivittäistavarakauppoja ja ravintoloita sekä lukuisia erikoisliikkeitä. Pirtin ja Aurinkorinteen koulut tarjoavat koulupalveluita. Petosella toimii lisäksi kaksi asukastupaa.

Savolanniemen ja Pirttiniemen asukkaiden liikunta- ja virkistysmahdollisuudet ovat erinomaiset. Luonto on lähellä, erilaisia lenkkeilyreittejä on joka puolella ja talvisin alueella on hiihtolatuja, jotka yhdistyvät Saaristokaupungin monipuoliseen latuverkostoon. Lippumäen uima-jäähalli ja Lippumäkeen rakenteilla oleva monipuolinen lähiliikuntakeskus palvelevat Petosen puistokaupungin lisäksi myös Saaristokaupungin asukkaita.

Pirtti on erityisesti lapsiperheiden suosima alue, mikä näkyy väestön nuorena keski-ikänä, joka on vain 29 vuotta. Viime vuosina alueen asukasrakenne on kuitenkin monipuolistunut, sillä Savolanniemen uusiin rivitaloihin on muuttanut myös nuoria yksinasuvia, lapsettomia pariskuntia ja eläkeikäisiä. Pirtin väestönkasvu on keskittynyt viime vuosina Savolanniemeen, mutta väestön määrä tulee lisääntymään runsaasti myös Ala-Pirttiniemessä alueen rakennustöiden käynnistyttyä. Alueelle rakennetaan lisäksi Rautaniemen ja Savolanniemen yhdistävä ja alueen liikenneyhteyksiä parantava Pölläkänlahden silta vuosina 20122013.

 


Näytä Kaupunginosat - Savolanniemi ja Pirttiniemi suuremmalla kartalla