Särkiniemi - Särkilahti Särkiniemi - Särkilahti

Silta yhdistää vanhan ja uuden alueen toisiinsa

Särkiniemi ja Särkilahti sijaitsevat noin 3−4 kilometrin etäisyydellä keskustasta. Särkiniemi on alueista vanhempi ja koostuu Särkilahden tavoin suurimmaksi osaksi kerros- ja rivitaloista. Särkilahti puolestaan on uusi asuinalue, jonka ensimmäiset rakennukset valmistuivat vuonna 2000. Särkilahden rakentaminen Särkiniemen viereen elävöitti aluetta ja paransi alueen liikenneyhteyksiä. Vuonna 2001 valmistunut Särkilahden kävely- ja joukkoliikennesilta yhdistää uuden ja vanhan asuinalueen. Linja-autoliikenne on säännöllistä ja kevyenliikenteenväylää pitkin pääsee nopeasti sekä pyöräillen että kävellen keskustaan. Myös lähellä sijaitsevaan yliopistoon on nopeat ja kätevät kulkuyhteydet.

Särkiniemen ja Särkilahden alueella on hyvät urheilumahdollisuudet. Särkiniemessä on useita lenkkeilypolkuja ja lähistöllä sijaitseva Huuhanmäen valaistu latu-pururata on asukkaiden käytettävissä. Alue sijaitsee lähellä Rauhalahden monipuolista hotelli-leirintäaluetta, jossa löytyy kylpylä, palloiluhallit (tennis, jalkapallo, sulkapallo, squash), jalkapallokenttä, beach volley -kenttä, kuntosali, seinäkiipeilymahdollisuus, minigolf-radat sekä ratsastustallit.

Alueelta löytyy monenlaisia palveluita. Särkiniemi−Särkilahti-alueella on omina palveluina kauppoja, ala-aste, kirjasto, muutama päiväkoti, lastenneuvola, parturi-kampaamo, huoltoasema, kerhotila sekä aiemmin mainittu hotelli-kylpylä. Myös useat muut palvelut löytyvät aivan lähietäisyydeltä. Mm. 2 suurta automarkettia, huonekaluliikkeiden keskittymä sekä useat erikoisliikkeet sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä Särkiniemi−Särkilahti-alueesta.

Särkiniemi−Särkilahti-alueella asuu yhteensä noin 3900 asukasta. Alueella asuva väestö on melko nuorta, väestön keski-iän ollessa 38 vuotta. Asuinalueista etenkin Särkilahti on lapsiperheiden suosiossa ja Särkiniemessä puolestaan asuu paljon opiskelijoita yliopiston läheisyyden vuoksi, mutta myös paljon perheitä. Särkiniemeen tullaan rakentamaan lähivuosina uusia rivitalo- ja omakotitalokohteita.

Särkiniemessä sijaitsee alueen kaikille asukkaille avoin tapaamispaikka asukastupa Katiska. Tilassa järjestetään monipuolista toimintaa vauvasta vaariin, mm. nuorten iltoja pidetään kolme kertaa viikossa.

Katiskan kotisivut: http://sarkiniemi.toimikunnat.net

 


Näytä Kaupunginosat - Särkiniemi ja Särkilahti suuremmalla kartalla