Saaristokaupunki Saaristokaupunki

Tulevaisuuden Kuopio veden äärellä

Saaristokaupunki on Kuopion merkittävin ja nopeimmin kasvava asuntorakentamisen alue. Tällä hetkellä Saaristokaupungin alueella asuu yli 6000 asukasta. Alueen valmistuttua vuonna 2020 Saaristokaupungissa tulee asumaan 14 000 asukasta. Saaristokaupunkiin kuuluvat kaupunginosat ovat Lehtoniemi-Keilankanta, Rautaniemi, Savolanniemi ja Pirttiniemi. Saaristokatu yhdistää nämä asuinalueet sekä muutamat alueen saaret Kuopion keskustaan. Saaristokaupunkiin rakennetaan runsaasti erityisesti pientaloja, mutta alueelle valmistuu myös lukuisia kerros- ja rivitaloja.Saaristokaupunki

Laajat vihervyöhykkeet, ulkoilureitit ja erityisesti vesistön läheisyys houkuttelevat uusia asukkaita Saaristokaupungin alueelle. Venesatama tarjoaa veneilijöille suoran yhteyden kauniille Kallavedelle ja lukuisat uimarannat mahdollistavat virkistäytymisen kesähelteillä. Alueella on useita kuntolatuja ja lenkkipolkuja, joista osa on valaistuja. Lapsia ilahduttavat alueen neljä eri leikkipuistoa. Petosen puistokaupungin laajat vapaa-ajanviettomahdollisuudet ovat myös Saaristokaupungin asukkaiden käytössä. Lippumäen liikuntakeskuksen lähiliikunta-alueen rakennustöiden valmistuttua alueella tulee olemaan monipuolinen urheilu- ja virkistyskeskittymä.

Saaristokaupunkiin rakennetaan kattavat palvelut, joista osa on jo toiminnassa. Alueella tulee sen valmistuessaan olemaan lukuisia kauppoja, päiväkoteja, kouluja ja mm. lastenneuvola. Alueen hyvä sijainti Petosen puistokaupungin ja Kuopion keskustan välissä mahdollistaa asukkaiden tukeutumisen myös näiden alueiden palveluihin.

Saaristokaupunkiin kuuluvat kaupunginosat sijaitsevat 3−15 kilometrin etäisyydellä keskustasta etelään. Saaristokaupunkiin pääsee kahta eri reittiä pitkin. Pääyhteys alueelle on Haapaniemen kautta kulkeva, syksyllä 2008 valmistunut Saaristokatu, joka tarjoaa vaihtoehdon valtatie 5:n rinnalle. Matkaa pohjoisimmista Kärängän osista Kuopion keskustaan Saaristokatua pitkin on vain kolme neljä kilometriä.

Saaristokaupungin on katsottu kuvaavan suomalaisen asumisen ihanteita − asumista kauniissa, viihtyisässä ja luonnonläheisessä ympäristössä, kuitenkin lähellä työpaikkoja, kaupungin keskustaa sekä kattavia palveluita. Vuonna 2010 Kuopion Saaristokaupungissa järjestetyt asuntomessut pidettiin Lehtoniemessä.

 


Näytä Kaupunginosat - Saaristokaupunki suuremmalla kartalla