Saarijärvi - Tiihotar Saarijärvi - Tiihotar

Kerrostaloasumista koillisella alueella

Saarijärven asuntoalue jakaantuu pääosin 1960-luvulla rakennettuun  Tiihottaren alueeseen sekä 1970-luvulla rakennettuun Saarijärveen. Tiihotar on aivan Männistön naapurina ja Saarijärvi sijaitsee pohjoisempana lähellä Rahusenkangasta. Lähes kaikki alueen asunnot ovat kerrostaloissa. Saarijärvi on sopivan kävely- ja pyöräilyetäisyyden, noin 2−3 kilometrin päässä keskustasta.

Alueella on oma ala-aste, kauppoja, kioski ja päiväkoteja, joten peruspalvelut lapsiperheille ovat kunnossa. Läheinen Männistön ostoskeskus tarjoaa kaupan, apteekin, ravintoloiden sekä pankin ja kioski-postipisteen palvelut. Männistön puolella toimii lisäksi nuorisotalo ja alueelta löytyy myös kirkko. Saarijärveltä kulkee keskustaan säännölliset linja-autovuorot, joten keskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa. Kelloniemessä sijaitseva Likolahden työpaikka-alue tarjoaa joillekin lyhyen työmatkan.

Saarijärvi tarjoaa asukkailleen hyvät liikuntamahdollisuudet. Alueelta löytyy pururata, valaistu latuyhteys sekä urheilukenttä, jossa voi kesäisin pelata tennistä ja talvisin luistella. Pohjantien koululla järjestetään urheiluseurojen harjoituksia ja usein koululla nähdäänkin lento- ja koripallo-otteluita. Saarijärveltä ei myöskään ole kovin pitkä matka Puijon pohjoisrinteille, josta avautuvat erinomaiset lenkkeilyverkostot, valaistut hiihtoreitit talvisin sekä mahdollisuus mm. golfin peluuseen.

Asukkaita Saarijärvellä on noin 3700. Alueen taloudet ovat kooltaan melko pieniä ja alueella onkin paljon yhden tai kahden hengen talouksia. Saarijärvi ja Tiihotar ovat mukana Kuopion kaupungin pilottialueina valtakunnallisessa Lähiöohjelma 2008−2011-hankkeessa yhdessä muiden Kuopion koillisten asuinalueiden, Kelloniemen, Rahusenkankaan ja Kuivinniemen kanssa.

Saarijärvi - Tiihotar kaupunginosatoiminta


Näytä Kaupunginosat - Saarijäri ja Tiihotar suuremmalla kartalla