Rönö Rönö

Idyllistä asumista Väinölänniemen tuntumassa

Väinölänniemen kärjen tuntumassa sijaitseva idyllinen, muutaman neliökilometrin kokoinen Rönön saari yhdistettiin kiinteällä sillalla keskustaan vuonna 1988. Uuden sillan myötä Rönöstä rakentui 1990-luvulla kallavesihenkinen ja korkeatasoinen, melko väljästi rakennettu omakotitalo- ja rivitaloalue. Matkaa keskustaan on noin 2 kilometriä Väinölänniemen puiston läpi. 

Alueen asukasluku on kasvanut vuodesta 1995 lähtien ja tällä hetkellä Rönössä asuu lähes 600 asukasta. Väestö on hieman nuorempaa kuin kaupungissa keskimäärin, Rönön asukkaiden keski-iän ollessa 39 vuotta. Lapsiperheitä asuu alueella melko paljon. Uusiin pientaloasuntoihin on pienehköjen lapsiperheiden ohella muuttanut myös työikäisiä ja ikääntyneitä. Rönöläiset käyttävät keskustan monipuolisia palveluita.

Aivan Rönön vieressä sijaitseva Väinölänniemi tarjoaa asukkaiden käyttöön viehättävän virkistysalueen uimarantoineen. Alueelta löytyy jalkapallo-yleisurheilustadionin, jossa järjestetään kesäisin erilaisia urheilutapahtumia, sekä tennis- koripallo- ja lentopallokenttiä. Alueella sijaitseva perinteikäs Peräniemen kasino toimii kesä- ja tilausravintolana. Kesäisin järjestettävä Kuopion RockCock soi juuri Väinölänniemen kauniissa ympäristössä. Rönöstä ja Väinölänniemeltä on hyvät ja lyhyet yhteydet kaupungin monipuolisiin liikuntapalveluihin.

 


Näytä Kaupunginosat - Rönö suuremmalla kartalla