Riistavesi Riistavesi

Luonnonkaunis Riistavesi
 

Riistavesi on hyvien liikenneyhteyksien varrella oleva kuntakeskus. Hyvät palvelut virikkeellisessä ympäristössä tarjoavat hienot puitteet elää, asua ja yrittää.

Kuva: Vicente Serra
Kuva: Vicente Serra

Riistavesi sijaitsee 37 km etäisyydellä kaupungin keskustasta itään. Riistaveden keskus on Melalahti. Riistaveden alueesta vettä on noin kolmasosa ja rantaviivaa yhteensä hieman yli 600 km. Vapaa-ajan asuntoja Riistavedellä on lähes 900 ja kaikki ranta-alueet on kaavoitettu. Puhdas ja vesistöinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet kalastukseen, marjastukseen, sienestykseen, retkeilyyn ja muuhun virkistyskäyttöön. Yhteydet Kuopion keskustaan ovat hyvät Joensuun tien bussivuorojen ansiosta.

Riistavedellä on useita kyliä, keskustaajama Melalahden lisäksi Kotasalmi, Ryönä, Vehkalampi, Vartiala, Savulahti, Riistakoski (Rötikkö), Keihäsniemi, Lähemäki, Hieru, Talvisalo, Kivijärvi, Leppäranta ja Pölläkkä.

Riistavedellä on noin 2 250 asukasta. Asuntokannasta valtaosa on omakotitaloja. Riistaveden Melalahdesta löytyy myös jonkin verran rivitaloja. Riistaveden Melalahdessa Peltoniemellä on jatkuvasti haettavissa kaupungin omakotitontteja. Kaupunki myy rantatontit ja vuokraa muut omakotitontit, vuokratontin voi ostaa itselleen rakennuksen valmistuttua.

Palvelut

 

Melalahdessa on Riistaveden koulu (luokka-asteet 7-9), Melalahden ja Vehkalammin koulut (luokka-asteet 1-6), esiopetusta Melalahden ja Vehkalammin alakouluilla, Melalahden päiväkoti, äitiys- ja lastenneuvola, nuorisotila Kormu ja kirjasto. Kansalaisopisto järjestää monipuolista kurssitarjontaa Riistavedellä.

Lääkärin vastaanotto on pääterveysasemalla Kuopion keskustassa, Tulliportinkatu 15 H, 2. krs (kartta).

Riistaveden Melalahdessa on pankki, asiamiesposti, apteekki, kaksi päivittäistavarakauppaa, parturikampaamoja, ravintola, huoltoasema ja taksiasema. Urheiluseurat  ja Riistaveden Marttayhdistys ry tarjoavat monipuolista liikuntaa ja toimintaa. Alueelta löytyy kuntosali, hiihtolatu, pururata, moottorikelkkareitistö ja veneilymahdollisuudet. Riistaveden yhdistystoiminta on vilkasta. Sieltä löytyy noin 20 erilaista yhdistystä, joiden toimintaan voi tulla mukaan.

Riistaveden kyläyhdistys ry toimii aktiivisesti yhteistyöelimenä Kuopion kaupungin ja kyläläisten kanssa.

Tarkemmin Riistaveden yrityksistä ja yhteisöistä www.riistavesi.fi

Tutustu Riistaveden yritys- ja palveluhakemistoon
 


Näytä Maaseutukylät - Riistavesi suuremmalla kartalla