Ranta-Toivala - Uuhimäki Ranta-Toivala - Uuhimäki

Maaseutuasumista Kallaveden äärellä

Ranta-Toivalan kylä sijaitsee Kallaveden rannalla noin 15-20 kilometrin etäisyydellä Kuopion keskustasta itään. Alue on rauhallista maaseutuasutusta ranta- ja mäkimaisemineen. Lähes Puijon korkuiselta Uuhimäeltä on upeat näkymät moneen ilmansuuntaan.

Asukkaita Ranta-Toivalassa ja Uuhimäellä on noin 260. Suurin osa väestöstä on työikäisiä. Koko asuntokanta on omakotitaloja ja alueella on myös paljon kesäasutusta.

Kylällä on edullinen ja hyvin toimiva vesiosuuskunta, laajakaistayhteydet sekä nopeat moottoritieyhteydet Kuopioon ja Siilinjärvelle. Kylä sijaitsee Rissalan lentokentän läheisyydessä.

Kylän asukkaat käyttävät lähinnä Kuopion keskustan ja Siilinjärven Vuorelan palveluja. Ranta-Toivalan lapset käyvät ala-astetta Päivärannassa. Naapurikylällä Jännevirralla löytyy kyläkauppa.

Alueen ulkoilu-, veneily-, kalastus ja retkeilymahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Latuverkoston lisäksi Halmejoen rauhoitetussa luonnonsuojelualueen lehdossa kiertää 1,7 kilometrin mittainen luontopolku, johon liittyy 5 kilometrin pituinen Pökösenmäen kulttuuri- ja luontopolku. Karhonsaari on myös merkittävä luonnosuojelualue, jossa on lähes 100 eri puulajin ja pensaan kasvusto.

Kylän nähtävyyksistä kertovat opastetaulut,jotka sijaitsevat Toivalan St1-huoltoasemalla sekä Ranta-Toivalan tien varrella.

Kylällä on myös ratsastustalli, jossa on mm. maneesi ja maastoesterata.

Ranta-Toivala - Uuhimäki kylästä on julkaistu joulukuussa 2010 kyläkirja, jota on ostettavissa Museokaupasta ja Kuopion kirjakaupoista nimellä "Mäeltä ja rannalta".

 


Näytä Maaseutukylät - Ranta-Toivala ja Uuhimäki suuremmalla kartalla

Ajankohtaista Ajankohtaista

Koti ekokuntoon - Ekotiimiopaskurssi Kuopiossa syyskuussa

Tule mukaan ekotiimiopaskurssille syyskuussa. Saat vinkkejä ja tukea arkeesi sekä tietoa siitä, miten pystyt innostamaan myös muita mukaan!

Arvioi Kuopion lähidemokratiamallin linjauksia kyselyssä!

Nyt asukkailta pyydetään arviota ohjauryhmän linjauksista Kuopion lähidemokratiamallia koskien. Linjauksiin voi myös esittää muutoksia.

Neulamäen torin kunnostustalkoot la 6.6.

Kunnostetaan yhdessä ostarin ja Vesurikujan välinen "kolera-allas" ympäristöineen.

Neulamäki-päivä 13.6.

Neulamäki-päivä lauantaina 13.6. klo 10–14 Neulamäen torilla, Neulamäen asukastuvalla sekä Via Dia torilla.

Tule mukaan Kuopion lähidemokratiamallin valmisteluun – kerro mitä lähidemokratia sinulle tarkoittaa?

Asukkaita, päättäjiä ja muita toimijoita kuullaan valmistelun edetessä useita kertoja. Nyt käynnistyneellä ensimmäisellä sähköisellä kuulemisella kartoitetaan eri osapuolten näkemyksiä siitä, mitä...