Ranta-Toivala - Uuhimäki Ranta-Toivala - Uuhimäki

Maaseutuasumista Kallaveden äärellä

Ranta-Toivalan kylä sijaitsee Kallaveden rannalla noin 15 - 20 kilometrin etäisyydellä Kuopion keskustasta itään. Alue on rauhallista maaseutuasutusta ranta- ja mäkimaisemineen. Lähes Puijon korkuiselta Uuhimäeltä on upeat näkymät moneen ilmansuuntaan.

Asukkaita Ranta-Toivalassa ja Uuhimäellä on noin 270. Suurin osa väestöstä on työikäisiä. Koko asuntokanta on omakotitaloja ja alueella on myös paljon kesäasutusta.

Kylällä on edullinen ja hyvin toimiva vesiosuuskunta, laajakaistayhteydet sekä nopeat moottoritieyhteydet Kuopioon ja Siilinjärvelle. Kylä sijaitsee Rissalan lentokentän läheisyydessä.

Kylän asukkaat käyttävät lähinnä Kuopion keskustan ja Siilinjärven Vuorelan palveluja. Ranta-Toivalan lapset käyvät ala-astetta Päivärannassa. Naapurikylällä Jännevirralla löytyy kyläkauppa.

Alueen ulkoilu-, veneily-, kalastus ja retkeilymahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Latuverkoston lisäksi Halmejoen rauhoitetussa luonnonsuojelualueen lehdossa kiertää 1,7 kilometrin mittainen luontopolku, johon liittyy 5 kilometrin pituinen Pökösenmäen kulttuuri- ja luontopolku. Karhonsaari on myös merkittävä luonnosuojelualue, jossa on lähes 100 eri puulajin ja pensaan kasvusto.

Kylän nähtävyyksistä kertovat opastetaulut,jotka sijaitsevat Toivalan St1-huoltoasemalla sekä Ranta-Toivalan tien varrella.

Kylällä on myös ratsastustalli, jossa on mm. maneesi ja maastoesterata.

Ranta-Toivala - Uuhimäki kylästä on julkaistu joulukuussa 2010 kyläkirja nimellä "Mäeltä ja rannalta", joka on myyty loppuun, mutta kirja löytyy kirjastosta.

Kyläyhdistys on rekisteröity vuonna 2015 ja sen virallinen nimi on Ranta-Toivala-Uuhimäki kyläyhdistys ry.

 


Näytä Maaseutukylät - Ranta-Toivala ja Uuhimäki suuremmalla kartalla

Ajankohtaista Ajankohtaista

Itä-Puijon asuinaluesiivoustalkoot lauantaina 14.5.

Tervetuloa mukaan Itä-Puijon asuinaluesiivoustalkoisiin lauantaina 14.5.2016 kello 10.00 alkaen. Osallistujille tarjolla makkarat ja mehut.

Päivärannan siivoustalkoot 14.5.

Päivärannan asukasyhdistys ry järjestää siivoustalkoot la 14.5. klo 10–13

Männistö-päivä 14.5.

Keväinen koko perheen tapahtuma Männistön torilla. Ohjelmassa musiikkia, valokuvakilpailun tulosten julkistus, pieni hartaushetki ja Suvivirsi. Myynnissä makkaraa ja lettuja. Arpajaiset ja...