Ranta-Toivala - Uuhimäki Ranta-Toivala - Uuhimäki

Maaseutuasumista Kallaveden äärellä

Ranta-Toivalan kylä sijaitsee Kallaveden rannalla noin 15-20 kilometrin etäisyydellä Kuopion keskustasta itään. Alue on rauhallista maaseutuasutusta ranta- ja mäkimaisemineen. Lähes Puijon korkuiselta Uuhimäeltä on upeat näkymät moneen ilmansuuntaan.

Asukkaita Ranta-Toivalassa ja Uuhimäellä on noin 260. Suurin osa väestöstä on työikäisiä. Koko asuntokanta on omakotitaloja ja alueella on myös paljon kesäasutusta.

Kylällä on edullinen ja hyvin toimiva vesiosuuskunta, laajakaistayhteydet sekä nopeat moottoritieyhteydet Kuopioon ja Siilinjärvelle. Kylä sijaitsee Rissalan lentokentän läheisyydessä.

Kylän asukkaat käyttävät lähinnä Kuopion keskustan ja Siilinjärven Vuorelan palveluja. Ranta-Toivalan lapset käyvät ala-astetta Päivärannassa. Naapurikylällä Jännevirralla löytyy kyläkauppa.

Alueen ulkoilu-, veneily-, kalastus ja retkeilymahdollisuudet ovat erittäin hyvät. Latuverkoston lisäksi Halmejoen rauhoitetussa luonnonsuojelualueen lehdossa kiertää 1,7 kilometrin mittainen luontopolku, johon liittyy 5 kilometrin pituinen Pökösenmäen kulttuuri- ja luontopolku. Karhonsaari on myös merkittävä luonnosuojelualue, jossa on lähes 100 eri puulajin ja pensaan kasvusto.

Kylän nähtävyyksistä kertovat opastetaulut,jotka sijaitsevat Toivalan St1-huoltoasemalla sekä Ranta-Toivalan tien varrella.

Kylällä on myös ratsastustalli, jossa on mm. maneesi ja maastoesterata.

Ranta-Toivala - Uuhimäki kylästä on julkaistu joulukuussa 2010 kyläkirja, jota on ostettavissa Museokaupasta ja Kuopion kirjakaupoista nimellä "Mäeltä ja rannalta".

 


Näytä Maaseutukylät - Ranta-Toivala ja Uuhimäki suuremmalla kartalla

Ajankohtaista Ajankohtaista

Uuden näkötornin ja kodan avajaistapahtuma la 11.10.2014

Uuden näkötornin ja Lastukosken kylät Ry:n kodan avajaistapahtumassa la 11.10.2014 klo 12 alkaen retkeillään Pisan reiteillä ja tutustutaan uusiin metallisiin retkeilyn palvelurakenteisiin.

Päivärannan perinteinen syyssuunnistus 27.9.2014

Päivärannan asukasyhdistys järjestää Päivärannan perinteisen syyssuunnistuksen lauantaina 27.9.2014 klo 10.00 - 13.00. Ohjelmassa on myös makkaranpaistoa ja kahvitarjoilua!

Asukas- ja kyläyhdistysten syystapaaminen 1.10. Maaningalla

Kuopion kaupunki järjestää kaksi kertaa vuodessa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoille info- ja verkottumistilaisuuden. Tämän syksyn tapaaminen järjestetään ajankohtaisesti Maaningalla 1.10. klo...

Kuopion asukastupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma

Kuopion asukatupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma valmistui keväällä ja hyväksyttiin Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnassa kesäkuussa 2014.