Rahusenkangas - Kuivinniemi Rahusenkangas - Kuivinniemi

Omakotiasumista lähellä keskustaa

Rahusenkankaan omakotialue kuusimetsineen ja lampineen sijaitsee lenkkeily- ja pyöräilyetäisyydellä keskustasta pohjoiseen. Kuivinniemen vehmas omakotialue harvinaisine hyönteislajeineen sijaitsee Rahusenkankaalta Kettulanlahteen pistävällä niemellä Kellomäen kupeessa. Matkaa keskustaan on 3−4 kilometriä ja kulkuyhteydet ovat hyvät.

Rahusenkangas−Kuivinniemi-alueella on asukkaita noin 700. Alueella asuu suhteellisen paljon lapsia ja nuoria. Rahusenkangas−Kuivinniemen asuntokanta koostuu lähes kokonaan omakotitaloista, mutta alueella on myös muutamia rivitalokohteita. Alue on rauhallisuutensa, luonnonläheisyytensä ja talorakenteensa ansiosta erityisesti lapsiperheiden suosiossa, mutta tarjoaa hyvät puitteet myös muiden ikäryhmien asumiselle.

Puijon läheisyys antaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun niin kesällä kuin talvellakin. Sijainti Kallaveden äärellä lähellä luontoa mahdollistaa ulkoilun, veneilyn ja ympärivuotisen kalastuksen. Talvella alueella on erinomaiset liittymät Kuopion latuverkostoon. Sisätilat liikuntaan löytyvät Kelloniemen, Kettulanlahden, Saarijärven ja Keskustan alueilta. Rahusenkankaan ja Kuivinniemen omat leikkipuistot tarjoavat leikkipaikan alueen lapsille ja lähistöltä löytyvät uimarannat vilvoittavat kesällä. Rahusenkangas−Kuivinniemi-alueen asukkaat hakevat palvelunsa lähialueilta ja keskustasta.

Rahusenkangas−Kuivinniemi-asuinalue on yksi valtakunnallisen Lähiöohjelma 2008−2011-hankkeen Kuopion pilottikehitysalueista yhdessä Saarijärven, Tiihottaren ja Kelloniemen alueiden kanssa.

 


Näytä Kaupunginosat - Rahusenkangas ja Kuivinniemi suuremmalla kartalla