Pitkälahti Pitkälahti

Asumista uuden työpaikka-alueen tuntumassa

Pitkälahti on Petosen puistokaupunkiin kuuluva osa Pyöröstä etelään päin. Pitkälahden väestömäärä kasvoi voimakkaasti 2000-luvulla vilkkaan asuntorakentamisen myötä. Asunnoista suurin osa valmistui Riihilammen alueelle.

Pitkälahdessa sijaitsee vuorokauden ympäri auki oleva kauppa-huoltoasema. Muutoin alueen asukkaat hyödyntävät Petosen monipuolista palvelutarjontaa. Petosella on lukuisia kauppoja, päiväkoteja, kouluja, terveysasema ja lääkärikeskus, apteekki, pankki ja mm. kirjasto. Pitkälahden sijainti aivan valtatie 5:n vieressä mahdollistaa nopean siirtymisen myös Kolmisopen ja keskustan palveluihin. Pitkälahdesta ei ole kovin pitkä matka Petosen puistokaupungin lenkkeilyreiteille tai monipuoliseen Lippumäen lähiliikuntakeskukseen.

Pitkälahteen muutti vilkkaan asuntorakentamisen aikana paljon lapsiperheitä. Alueen asukkaiden keski-ikä on koko kaupungin keski-ikää alhaisempi, keski-iän ollessa vain 35 vuotta. Alueella asuu tällä hetkellä lähes 600 asukasta. Aivan Pitkälahden viereen, Matkuksen yritysalueelle rakennetaan lähivuosina suuri kauppakeskittymä. Kauppakeskus sekä muut uudet yritykset tuovat alueelle noin 1000 uutta työpaikkaa.

 


Näytä Kaupunginosat - Pitkälahti suuremmalla kartalla