Päiväranta Päiväranta

Asumista Puijonsarvessa

Päivärannan 2400 asukkaan asuntoalue sijaitsee noin 5 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen upean Puijon selänteen kupeessa. Päiväranta kiertyy pitkälle Puijonsarveen aivan Julkulan asuntoalueen tuntumaan. Puijon lisäksi tunnettuja kohteita ovat Poukaman leirikeskus, Konttilan palvelupiste ja Iso-Valkeisen hotelli- ja kalastusalue. Alue on rakennettu useassa eri vaiheessa 1900-luvun puolivälin jälkeen. 1950-luvulla alueelle alettiin rakentaa omakotitaloja, 1960-luvusta eteenpäin rivi- sekä kerrostaloja. Vuonna 2008 Päivärantaan valmistui yksi uusi rivitalokohde. Uusi Pihlajalaakson täydennysrakentamisalue sijaitsee Päivärannan ja Inkilänmäen asuntoalueiden välissä ja monipuolistaa lähialueen asuntokantaa tulevina vuosina. Liikenneyhteydet Päivärannasta keskustaan ovat erinomaiset ja bussit kulkevat useamman kerran tunnissa.

Päivärannassa on omat monipuoliset peruspalvelut. Alueella on lähikauppa, joka tarjoaa postipalveluita, vuonna 2008 moottoritien toiselle puolelle valmistunut monipuolisia palveluita tarjoava hypermarket, kioski, päiväkoteja, lastenneuvola, nuorisotalo Pänäri, ala- ja yläaste sekä esikoulu, ravintola, apteekki, eläinlääkärin vastaanotto, kirkko, huoltoasema, kampaamoja ja mm. autokorjaamoja.

Päivärannassa on sorapäällysteinen pallokenttä, jääkiekkokaukalo, venesatama ja uimarantoja, jotka takaavat viihtyisän kesän perheen pienimmille ja nuorille. Päiväranta sijaitsee Kuopion monien muiden asuinalueiden tavoin aivan Kallaveden rannan tuntumassa. Alueelta on myös hyvät yhteydet Puijon ulkoilureittien verkostoon. Puijon virkistysmahdollisuudet lenkkipolkuineen, pururadat sekä talvella valaistu latuverkosto ovat myös Päivärannan asukkaiden käytettävissä.

Alueen väestön ikärakenne on nuorehko, asukkaiden keski-ikä on noin 38 vuotta. Päiväranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva asuinalue. Päivärannassa mahdollistuu hyvin monipuolinen asuminen, sillä alueella on runsaasti pientaloja, jotka levittäytyvät alueen keskellä sijaitsevan pienehkön kerrostalokeskittymän ympärille. Puolet alueen asunnoista on kerrostaloja, puolet rivi- ja omakotitaloja.

 


Näytä Kaupunginosat - Päiväranta suuremmalla kartalla

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Itä-Puijon asuinaluesiivoustalkoot lauantaina 14.5.

Tervetuloa mukaan Itä-Puijon asuinaluesiivoustalkoisiin lauantaina 14.5.2016 kello 10.00 alkaen. Osallistujille tarjolla makkarat ja mehut.

Päivärannan siivoustalkoot 14.5.

Päivärannan asukasyhdistys ry järjestää siivoustalkoot la 14.5. klo 10–13

Männistö-päivä 14.5.

Keväinen koko perheen tapahtuma Männistön torilla. Ohjelmassa musiikkia, valokuvakilpailun tulosten julkistus, pieni hartaushetki ja Suvivirsi. Myynnissä makkaraa ja lettuja. Arpajaiset ja...

Viestinnästä virtaa - asukas- ja kyläyhdistysten tapaaminen 19.4.

Tervetuloa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoiden tapaamiseen Tätilään, Inkilänmäelle 19.4. klo 17.30