Päiväranta Päiväranta

Asumista Puijonsarvessa

Päivärannan 2400 asukkaan asuntoalue sijaitsee noin 5 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen upean Puijon selänteen kupeessa. Päiväranta kiertyy pitkälle Puijonsarveen aivan Julkulan asuntoalueen tuntumaan. Puijon lisäksi tunnettuja kohteita ovat Poukaman leirikeskus, Konttilan palvelupiste ja Iso-Valkeisen hotelli- ja kalastusalue. Alue on rakennettu useassa eri vaiheessa 1900-luvun puolivälin jälkeen. 1950-luvulla alueelle alettiin rakentaa omakotitaloja, 1960-luvusta eteenpäin rivi- sekä kerrostaloja. Vuonna 2008 Päivärantaan valmistui yksi uusi rivitalokohde. Uusi Pihlajalaakson täydennysrakentamisalue sijaitsee Päivärannan ja Inkilänmäen asuntoalueiden välissä ja monipuolistaa lähialueen asuntokantaa tulevina vuosina. Liikenneyhteydet Päivärannasta keskustaan ovat erinomaiset ja bussit kulkevat useamman kerran tunnissa.

Päivärannassa on omat monipuoliset peruspalvelut. Alueella on lähikauppa, joka tarjoaa postipalveluita, vuonna 2008 moottoritien toiselle puolelle valmistunut monipuolisia palveluita tarjoava hypermarket, kioski, päiväkoteja, lastenneuvola, nuorisotalo Pänäri, ala- ja yläaste sekä esikoulu, ravintola, apteekki, eläinlääkärin vastaanotto, kirkko, huoltoasema, kampaamoja ja mm. autokorjaamoja.

Päivärannassa on sorapäällysteinen pallokenttä, jääkiekkokaukalo, venesatama ja uimarantoja, jotka takaavat viihtyisän kesän perheen pienimmille ja nuorille. Päiväranta sijaitsee Kuopion monien muiden asuinalueiden tavoin aivan Kallaveden rannan tuntumassa. Alueelta on myös hyvät yhteydet Puijon ulkoilureittien verkostoon. Puijon virkistysmahdollisuudet lenkkipolkuineen, pururadat sekä talvella valaistu latuverkosto ovat myös Päivärannan asukkaiden käytettävissä.

Alueen väestön ikärakenne on nuorehko, asukkaiden keski-ikä on noin 38 vuotta. Päiväranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva asuinalue. Päivärannassa mahdollistuu hyvin monipuolinen asuminen, sillä alueella on runsaasti pientaloja, jotka levittäytyvät alueen keskellä sijaitsevan pienehkön kerrostalokeskittymän ympärille. Puolet alueen asunnoista on kerrostaloja, puolet rivi- ja omakotitaloja.

 


Näytä Kaupunginosat - Päiväranta suuremmalla kartalla

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Asukas- ja kyläyhdistysten syystapaaminen 1.10. Maaningalla

Kuopion kaupunki järjestää kaksi kertaa vuodessa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoille info- ja verkottumistilaisuuden. Tämän syksyn tapaaminen järjestetään ajankohtaisesti Maaningalla 1.10. klo...

Kuopion asukastupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma

Kuopion asukatupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma valmistui keväällä ja hyväksyttiin Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnassa kesäkuussa 2014.

Asukas- ja kyläyhdistysten kevättapaaminen 8.4.2014

Kuopion alueen asukas- ja kyläyhdistysten kevättapaaminen järjestetään tiistaina 8.4.2014 valtuusto-virastotalolla (Suokatu 42) valtuustosalissa. Tapaamisen muistio löytyy nyt täältä.

Maakunnallinen tapahtumakalenteri kokoaa tapahtumat yhteen

Pohjois-Savon maakunnallisen markkinointiohjelman yhtenä tavoitteena on luoda yksi maakunnallinen tapahtumakalenteri, jonka kautta niin alueen ulkopuoliset ihmiset kuin pohjoissavolaisetkin voisivat...