Päiväranta Päiväranta

Asumista Puijonsarvessa

Päivärannan 2400 asukkaan asuntoalue sijaitsee noin 5 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen upean Puijon selänteen kupeessa. Päiväranta kiertyy pitkälle Puijonsarveen aivan Julkulan asuntoalueen tuntumaan. Puijon lisäksi tunnettuja kohteita ovat Poukaman leirikeskus, Konttilan palvelupiste ja Iso-Valkeisen hotelli- ja kalastusalue. Alue on rakennettu useassa eri vaiheessa 1900-luvun puolivälin jälkeen. 1950-luvulla alueelle alettiin rakentaa omakotitaloja, 1960-luvusta eteenpäin rivi- sekä kerrostaloja. Vuonna 2008 Päivärantaan valmistui yksi uusi rivitalokohde. Uusi Pihlajalaakson täydennysrakentamisalue sijaitsee Päivärannan ja Inkilänmäen asuntoalueiden välissä ja monipuolistaa lähialueen asuntokantaa tulevina vuosina. Liikenneyhteydet Päivärannasta keskustaan ovat erinomaiset ja bussit kulkevat useamman kerran tunnissa.

Päivärannassa on omat monipuoliset peruspalvelut. Alueella on lähikauppa, joka tarjoaa postipalveluita, vuonna 2008 moottoritien toiselle puolelle valmistunut monipuolisia palveluita tarjoava hypermarket, kioski, päiväkoteja, lastenneuvola, nuorisotalo Pänäri, ala- ja yläaste sekä esikoulu, ravintola, apteekki, eläinlääkärin vastaanotto, kirkko, huoltoasema, kampaamoja ja mm. autokorjaamoja.

Päivärannassa on sorapäällysteinen pallokenttä, jääkiekkokaukalo, venesatama ja uimarantoja, jotka takaavat viihtyisän kesän perheen pienimmille ja nuorille. Päiväranta sijaitsee Kuopion monien muiden asuinalueiden tavoin aivan Kallaveden rannan tuntumassa. Alueelta on myös hyvät yhteydet Puijon ulkoilureittien verkostoon. Puijon virkistysmahdollisuudet lenkkipolkuineen, pururadat sekä talvella valaistu latuverkosto ovat myös Päivärannan asukkaiden käytettävissä.

Alueen väestön ikärakenne on nuorehko, asukkaiden keski-ikä on noin 38 vuotta. Päiväranta on erityisesti lapsiperheiden suosiossa oleva asuinalue. Päivärannassa mahdollistuu hyvin monipuolinen asuminen, sillä alueella on runsaasti pientaloja, jotka levittäytyvät alueen keskellä sijaitsevan pienehkön kerrostalokeskittymän ympärille. Puolet alueen asunnoista on kerrostaloja, puolet rivi- ja omakotitaloja.

 


Näytä Kaupunginosat - Päiväranta suuremmalla kartalla

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Männistön joulu -tapahtuma 4. ja 5.12.

Tervetuloa viettämään Männistön joulu -tapahtumaa yhdessä tunnelmoiden.

Männistön asukasilta ja asukasyhdistyksen syyskokous to 26.11.

Tule asukasiltaan Mäntylään! Aiheena alueen kaavoitus, rakentaminen ja kaupunkiympäristön tila.

Asukas- ja kyläyhdistysten tapaaminen 25.11.

Tervetuloa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoiden tapaamiseen 25.11. Halunan kylätuvalle!

Koti ekokuntoon - Ekotiimiopaskurssi Kuopiossa syyskuussa

Tule mukaan ekotiimiopaskurssille syyskuussa. Saat vinkkejä ja tukea arkeesi sekä tietoa siitä, miten pystyt innostamaan myös muita mukaan!

Arvioi Kuopion lähidemokratiamallin linjauksia kyselyssä!

Nyt asukkailta pyydetään arviota ohjauryhmän linjauksista Kuopion lähidemokratiamallia koskien. Linjauksiin voi myös esittää muutoksia.