Niirala Niirala

Viehättävä alue Valkeisenlammen tuntumassa

Pääosin 1940−1960-luvuilla rakennettu Niiralan kaupunginosa sijaitsee ruutukeskustan tuntumassa ja matkaa kauppatorille on vain reilu kilometri. Asukkaiden keskuudessa Niirala on tunnettu upeasta keidasmaisesta Valkeisenlammesta, Kotkankalliosta sekä Huuhanmäestä, missä on myös tähtitorni. Niiralan yhden ominaispiirteen muodostaa alueen jakaantuminen pientaloalueeseen ja kerrostaloalueeseen.

Valkeisenlampi

Niiralan asukkaat tukeutuvat pääosin keskustan palveluihin. Alueelta löytyy kuitenkin joitain peruspalveluita, kuten kauppa, huoltoasema-myymälä, apteekki, päiväkoti, ala- ja yläasteen koulut, lukio sekä useita kampaamoja.

Liikuntapalvelujen saavutettavuus on erinomaista keskeisen sijainnin ansiosta. Huuhanmäellä on valaistu pururata, joka talvella toimii hyvin huollettuna hiihtolatuna. Alueella on myös kuntosaleja, joista yksi sijaitsee Kotkankallion väestönsuojassa,  missä on mahdollisuus harjoitella mm. pikajuoksua. Aivan Niiralan vieressä sijaitsee myös urheilu-Kuopion ylpeys – Kuopio-halli sekä uima-, jää- ja keilahallit. Valkeisenlampi on yksi kaupungin suosituimmista puistoalueista ja lammen ympäristö tarjoaakin useita liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Lammen ympäri kulkee lenkkipolku, ja kesäisin alueella voi uida ja pelata mm. jalkapalloa ja lentopalloa. Talvisin lammen ympäri kiertää hiihtolatu. Alueella on myös leikkipuisto lapsille.

Asukkaita Niiralassa on lähes 3 800. Erityisesti entiseen Turon tehtaan kortteliin ja Mustinlammen alueelle valmistui paljon uusia asuntoja 2000-luvun alussa, joista osa rakennettiin opiskelijoille. Tämä kasvatti alueen asukaslukua ja samaan aikaan väestörakenne nuorentui. Niiralan kerrostaloalueella asuu keskustan tavoin paljon ikääntyneitä, mutta myös runsaasti opiskelijoita. Pientaloalue sen sijaan on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

 


Näytä Kaupunginosat - Niirala suuremmalla kartalla

Ajankohtaista Ajankohtaista

Koti ekokuntoon - Ekotiimiopaskurssi Kuopiossa syyskuussa

Tule mukaan ekotiimiopaskurssille syyskuussa. Saat vinkkejä ja tukea arkeesi sekä tietoa siitä, miten pystyt innostamaan myös muita mukaan!

Arvioi Kuopion lähidemokratiamallin linjauksia kyselyssä!

Nyt asukkailta pyydetään arviota ohjauryhmän linjauksista Kuopion lähidemokratiamallia koskien. Linjauksiin voi myös esittää muutoksia.

Neulamäen torin kunnostustalkoot la 6.6.

Kunnostetaan yhdessä ostarin ja Vesurikujan välinen "kolera-allas" ympäristöineen.

Neulamäki-päivä 13.6.

Neulamäki-päivä lauantaina 13.6. klo 10–14 Neulamäen torilla, Neulamäen asukastuvalla sekä Via Dia torilla.

Tule mukaan Kuopion lähidemokratiamallin valmisteluun – kerro mitä lähidemokratia sinulle tarkoittaa?

Asukkaita, päättäjiä ja muita toimijoita kuullaan valmistelun edetessä useita kertoja. Nyt käynnistyneellä ensimmäisellä sähköisellä kuulemisella kartoitetaan eri osapuolten näkemyksiä siitä, mitä...