Niirala Niirala

Viehättävä alue Valkeisenlammen tuntumassa

Pääosin 1940−1960-luvuilla rakennettu Niiralan kaupunginosa sijaitsee ruutukeskustan tuntumassa ja matkaa kauppatorille on vain reilu kilometri. Asukkaiden keskuudessa Niirala on tunnettu upeasta keidasmaisesta Valkeisenlammesta, Kotkankalliosta sekä Huuhanmäestä, missä on myös tähtitorni. Niiralan yhden ominaispiirteen muodostaa alueen jakaantuminen pientaloalueeseen ja kerrostaloalueeseen.

Valkeisenlampi

Niiralan asukkaat tukeutuvat pääosin keskustan palveluihin. Alueelta löytyy kuitenkin joitain peruspalveluita, kuten kauppa, huoltoasema-myymälä, apteekki, päiväkoti, ala- ja yläasteen koulut, lukio sekä useita kampaamoja.

Liikuntapalvelujen saavutettavuus on erinomaista keskeisen sijainnin ansiosta. Huuhanmäellä on valaistu pururata, joka talvella toimii hyvin huollettuna hiihtolatuna. Alueella on myös kuntosaleja, joista yksi sijaitsee Kotkankallion väestönsuojassa,  missä on mahdollisuus harjoitella mm. pikajuoksua. Aivan Niiralan vieressä sijaitsee myös urheilu-Kuopion ylpeys – Kuopio-halli sekä uima-, jää- ja keilahallit. Valkeisenlampi on yksi kaupungin suosituimmista puistoalueista ja lammen ympäristö tarjoaakin useita liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia. Lammen ympäri kulkee lenkkipolku, ja kesäisin alueella voi uida ja pelata mm. jalkapalloa ja lentopalloa. Talvisin lammen ympäri kiertää hiihtolatu. Alueella on myös leikkipuisto lapsille.

Asukkaita Niiralassa on lähes 3 800. Erityisesti entiseen Turon tehtaan kortteliin ja Mustinlammen alueelle valmistui paljon uusia asuntoja 2000-luvun alussa, joista osa rakennettiin opiskelijoille. Tämä kasvatti alueen asukaslukua ja samaan aikaan väestörakenne nuorentui. Niiralan kerrostaloalueella asuu keskustan tavoin paljon ikääntyneitä, mutta myös runsaasti opiskelijoita. Pientaloalue sen sijaan on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

 


Näytä Kaupunginosat - Niirala suuremmalla kartalla

Ajankohtaista Ajankohtaista

Asukas- ja kyläyhdistysten syystapaaminen 1.10. Maaningalla

Kuopion kaupunki järjestää kaksi kertaa vuodessa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoille info- ja verkottumistilaisuuden. Tämän syksyn tapaaminen järjestetään ajankohtaisesti Maaningalla 1.10. klo...

Kuopion asukastupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma

Kuopion asukatupa- ja kylätalotoiminnan kehittämissuunnitelma valmistui keväällä ja hyväksyttiin Hyvinvoinnin edistämisen lautakunnassa kesäkuussa 2014.

Asukas- ja kyläyhdistysten kevättapaaminen 8.4.2014

Kuopion alueen asukas- ja kyläyhdistysten kevättapaaminen järjestetään tiistaina 8.4.2014 valtuusto-virastotalolla (Suokatu 42) valtuustosalissa. Tapaamisen muistio löytyy nyt täältä.

Maakunnallinen tapahtumakalenteri kokoaa tapahtumat yhteen

Pohjois-Savon maakunnallisen markkinointiohjelman yhtenä tavoitteena on luoda yksi maakunnallinen tapahtumakalenteri, jonka kautta niin alueen ulkopuoliset ihmiset kuin pohjoissavolaisetkin voisivat...