Neulamäki Neulamäki

Asumista ja työpaikkoja Tiedepuiston läheisyydessä

Neulamäki

Neulamäen kaupunginosa sijaitsee Savilahden ja Kuopion Tiedepuiston läheisyydessä noin 4−5 kilometrin etäisyydellä keskustasta lounaaseen. Neulamäki on rakennettu pääosin 1980-luvulla. Alue jakaantuu Neulamäen asuntoalueeseen ja teollisuusalueeseen. Lisäksi Kuopion Tiedepuisto sijaitsee hyvin lähellä. Neulamäen teollisuusalueella työskentelee päivittäin noin 700 henkilöä ja jatkuvasti kasvavassa ja kehittyvässä Tiedepuistossa on tällä hetkellä työpaikkoja yli 8000. Yliopiston alueella liikkuu lisäksi yli 6000 opiskelijaa.

Neulamäen asukkaille on tarjolla hyvin monipuoliset palvelut omalla alueellaan. Alueella on päiväkoteja, ala- ja yläasteen koulu sekä nuorisotalo. Alueella on myös monipuolinen ostoskeskus, josta löytyy kauppoja, kirjasto, apteekki, pizzeria, neuvola, hammashoitola sekä pankkiautomaatti. Keskuksessa on myös Tukeva-työvalmennussäätiön Elävä kauppa -myymälä, jossa toimii postipiste, kierrätystavaran vastaanotto ja myynti sekä kahvio. Myös keskustan palvelut ovat tiheiden linja-autovuorojen ansiosta helposti saavutettavissa ja keskustaan pääsee kätevästi myös pyöräillen. Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampus sekä sen vieressä sijaitseva kauppakeskus ovat vain kävelymatkan päässä Neulamäestä.

 

Neulamäessä asutaan lähellä luontoa jylhissä, metsäisissä maisemissa ja liikuntamahdollisuudet ovat hyvät. Neulamäki sijaitsee laajan Neulaniemen ja Tervaruukin−Vuorilammen latu- ja lenkkeilyverkoston vieressä, missä on mm. valaistu kuntohiihtolatu sekä opastettuja luontopolkuja. Pallopeleistä pitäville on runsaasti harrastuspaikkoja, mm. kaksi täysimittaista, hiekkapäällysteistä jalkapallokenttää sekä useita pienempiä kenttiä ja mm. tenniskenttiä. Talvella jääkiekkokaukaloon ja jäädytetylle, valaistulle kentälle luistelijat pääsevät lämpimistä tiloista. Koulujen liikuntasalit ja kuntosali palvelevat sisälajien harrastajia. Yliopisto tarjoaa myös ulkopuolisille suunnattuja monipuolisia liikuntakursseja.

Neulamäessä asuu tällä hetkellä noin 5500 asukasta. Alueella asuu paljon erilaisia talouksia nuorista perheisiin ja ikääntyviin. Alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa sekä mieluinen alue opiskelijoille yliopiston läheisyydestä johtuen. Tästä johtuen Neulamäen asukkaiden ikärakenne on nuori, asukkaiden keski-iän ollessa 36 vuotta. Asuntokanta on monipuolinen, sillä se koostuu sekä rivi-, kerros- että omakotitaloista. Neulamäen asuinalue sijaitsee kirjaimellisesti mäen päällä ja alueen laella sijaitsevasta näkötornista voi ihailla huikaisevan kauniita maisemia, jotka avautuvat kaupungin yli Kallavedelle.

 


Näytä Kaupunginosat - Neulamäki suuremmalla kartalla

 

Ajankohtaista Ajankohtaista

Männistön joulu -tapahtuma 4. ja 5.12.

Tervetuloa viettämään Männistön joulu -tapahtumaa yhdessä tunnelmoiden.

Männistön asukasilta ja asukasyhdistyksen syyskokous to 26.11.

Tule asukasiltaan Mäntylään! Aiheena alueen kaavoitus, rakentaminen ja kaupunkiympäristön tila.

Asukas- ja kyläyhdistysten tapaaminen 25.11.

Tervetuloa asukas- ja kyläyhdistysten toimijoiden tapaamiseen 25.11. Halunan kylätuvalle!

Koti ekokuntoon - Ekotiimiopaskurssi Kuopiossa syyskuussa

Tule mukaan ekotiimiopaskurssille syyskuussa. Saat vinkkejä ja tukea arkeesi sekä tietoa siitä, miten pystyt innostamaan myös muita mukaan!

Arvioi Kuopion lähidemokratiamallin linjauksia kyselyssä!

Nyt asukkailta pyydetään arviota ohjauryhmän linjauksista Kuopion lähidemokratiamallia koskien. Linjauksiin voi myös esittää muutoksia.