Levänen Levänen

Monipuolista asumista

Levänen sijaitsee noin 6 kilometrin etäisyydellä keskustasta etelään. Alueen rakentaminen alkoi 1970-luvulla. Alueella on runsaasti sekä kerros-, rivi- että omakotitaloja.

Levänen

Levänen on luonnon keskellä sijaitseva alue, jossa on hyvät latu- ja lenkkipolkuverkostot. Leväseltä pääsee sujuvasti Tervaruukin ulkoilulenkeille sekä Vuorilammen maastoon. Aivan alueen vieressä sijaitsee monipuolinen Rauhalahden kylpylä-hotelli ja Suomen ensimmäinen viiden tähden leirintäalue. Rauhalahti tarjoaa mahdollisuuden moneen kesäiseen harrastukseen, kuten beach volleyn pelaamiseen, jalkapalloiluun, uintiin ja minigolfiin. Lisäksi leirintäalueen vieressä sijaitsevat monipuoliset, myös talvisin käytössä olevat palloiluhallit, joissa voi pelata jalkapalloa, tennistä, squashia ja sulkapalloa. Läheisestä Petosen puistokaupunginosasta löytyy monipuolinen Lippumäen lähiliikuntakeskus.

Leväsen alueen palveluihin kuuluvat mm. muutama päiväkoti, pari kahvilaa sekä huoltoasema. Alueen asukkaat turvautuvat läheisten asuinalueiden monipuolisiin palveluihin. Viereisessä Jynkän kaupunginosassa sijaitsevat mm. ala-asteen ja yläasteen koulut sekä useat muut peruspalvelut, kuten kauppa, kirjasto, apteekki, eläinlääkäriasema, muutama ravintola ja kampaamo. Työpaikkojen määrä alueella on viime vuosina kasvanut uusien yritysten myötä ja läheinen Kolmisopen kauppakeskus tuo alueen palveluvalikoimaan runsaan lisän monipuolisine liikkeineen.

Leväsellä asuu tällä hetkellä noin 1100 asukasta. Alueen väestö on keski-iältään vuoden kaupungin keskiarvoa vanhempaa, keski-iän ollessa 41 vuotta. Leväsellä asuu paljon lapsiperheitä ja yli neljäsosa alueen asukkaista on alle 25-vuotiaita. Alueella asuu myös jonkin verran opiskelijoita. Reilusti yli puolet asuntokunnista asuu rivi- tai omakotitaloissa.

 


Näytä Kaupunginosat - Levänen suuremmalla kartalla