Lehtoniemi - Keilankanta Lehtoniemi - Keilankanta

Kerrostalovaltainen ja monipuolinen Saaristokaupungin pääalue

Lehtoniemi−Keilankannan alue muodostaa Saaristokaupungin kerrostalopainoitteisen pääalueen. Lehtoniemeen valmistuu kuitenkin myös huomattava määrä rivitaloja sekä myös pientaloja. Alueen asuntoihin ennustetaan muuttavan hyvin erilaisia talouksia: Sekä nuoria opiskelijoita, työikäisiä, ikääntyviä että lapsiperheitä.

Saaristokatu mahdollistaa useille alueen asukkaille palveluiden hakemisen lähialueilta Haapaniemeltä tai keskustasta. Lehtoniemi−Keilankannan alueelle sijoittuu kuitenkin myös runsaasti omia palveluita. Keilankannan keskukseen, aivan Keilankannan sillan läheisyyteen, nousee koko Saaristokaupungin ydinkeskusta, jonka palveluista suuri osa on jo toiminnassa. Alueella toimii tällä hetkellä mm. koulukeskus, Martti Ahtisaaren koulu monipuolisine sisäliikuntatiloineen, päiväkoti, kauppa sekä kampaamo. Alueen  liikekeskukseen sijoittuu myös muiden yksityisten liikeyritysten tiloja. Keskellä palveluryhmittymää sijaitsee Saaristokaupungin keskustori. Alueelta on säännölliset ja kattavat linja-autoyhteydet keskustaan ja muihin kaupunginosiin.

Lehtoniemi− Keilankanta-alue tarjoaa loistavat mahdollisuudet ulkoiluun luonnonläheisyyden ja vesistön ansiosta. Alueella on hyvät mahdollisuudet lenkkeilyyn ja talvisin hiihtoon jäälle tehtävien latujen ansiosta. Alueella on myös uimaranta sekä lähiliikuntapuisto. Sisäliikuntatiloja löytyy keskustan ja Petosen kaupunginosista.

Lehtoniemi−Keilankannan alueella asuu tällä hetkellä noin 500 asukasta. Väestömäärä tulee kuitenkin lisääntymään voimakkaasti tulevina vuosina sitä mukaa kun alueelle rakennetaan asuntoja ja lisää palveluita, ennusteen ollessa noin 1800 asukasta vuodelle 2015. Keilankannan silta ja aivan sillan viereen rakennetut Siltavahtitalot sekä Martti Ahtisaaren koulu muodostavat Saaristokadun ohella Saaristokaupungin näkyvimmän tunnusmerkin.

Kuopiossa vuonna 2010 järjestetyt asuntomessut pidettiin Lehtoniemessä. Kaiken kaikkiaan messualueella oli esillä noin 40 kohdetta, joista suurin osa oli omakotitaloja.

 


Näytä Kaupunginosat - Lehtoniemi ja Keilankanta suuremmalla kartalla