Länsipuijo - Rypysuo Länsipuijo - Rypysuo

Uudistunut asuntoalue Puijon kupeessa

Länsipuijon kaupunginosa sijaitsee sijaitsee noin 4−5 kilometrin etäisyydellä keskustasta Puijon selänteen länsipuolella. Alue tunnetaan myös nimellä Rypysuo. Alue on perinteinen ja monipuolinen pääosin 1970-luvulla rakennettu asuntoalue, jossa pientaloalueet omakotitaloineen ja rivitaloineen ympäröivät kerrostaloalueita. Alueelta on hyvät yhteydet joka suuntaan, keskustaan pääsee sujuvasti niin linja-autolla kuin pyöräillen.

Länsipuijo-Rypysuo-alueella on hieman yli 2300 asukasta. Alueen väestön keski-ikä on sama kuin koko kaupungin asukkaiden keski-ikä, eli 40 vuotta. Alueella asuu runsaasti nuoria aikuisia sekä työikäisiä, mutta myös tulevaisuudessa enemmän ikääntyvää väestöä. Lapsiperheiden määrä alueella on vähentynyt, mutta lapsiperheitä on edelleen hieman alle kolmannes asuntokunnista. Alue on rakennettu melko väljästi, mikä tuo lisää asumismukavuutta. Länsi-Puijon koulun ympäristö on yksi Kuopion lähivuosien täydennysrakentamisalueista, mikä pitänee asukkaiden määrän nykyisellä tasolla myös lähivuosina.

Alueella on loistavat ulkoilumahdollisuudet. Puijon tarjoama monipuolinen ja laadukas lenkkeily- ja latuverkosto on aivan vieressä. Lähistöllä sijaitsevat lisäksi mm. Puijon hiihtostadion, Antikkalan laskettelurinne ja golf-kenttä sekä uusi Puijon pesäpallostadion. Uima-, keila- sekä jäähallit ja Kuopio-halli monipuolisine sisäliikuntamahdollisuuksineen ovat kaupunkiin mennessä noin kolmen kilometrin päässä. Länsipuijo-Rypysuo-alueen palveluihin sisältyvät ala-asteen koulu ja päiväkoti sekä pienehkö liikekeskus, josta löytyy mm. kauppa ja kampaamo. Myös Länsi-Puijon asukastupa toimii tässä samassa keskuksessa.

Alue oli mukana valtakunnallisessa Lähiöuudistus 2000 -hankkeessa, jonka yhteydessä aluetta uudistettiin ja sen yleisilme parantui. Lähiöhankkeessa liikekeskuksen ja Rypysuontien ympäristöä kohennettiin ja liikekeskuksen torialue peruskorjattiin. Liikekeskuksen asukastupa perustettiin hankkeen aikana ja alueelle valmistui myös vuonna 2007 uusi koulu. Alueen asukkaat olivat vahvasti mukana vaikuttamassa kehittämistoimiin. 

 


Näytä Kaupunginosat - Länsipuijo ja Rypysuo suuremmalla kartalla