Kuntakeskukset Kuntakeskukset

Kuopiolla on laaja maaseutualue, joka tarjoaa upeita matkailuelämyksiä, viihtyisiä asuinpaikkoja, työtä ja hienot puitteet aktiiviselle vapaa-ajan vietolle.

Kuopion maaseutualueella on viisi kuntakeskusta: Riistavesi (Melalahti), Vehmersalmi, Karttula, Nilsiä ja Maaninka. Asuinpaikan maaseudulta on valinnut noin viidennes kuopiolaisista ja kolmannes uusista omakotitaloista rakennetaan maalle. Kuopio on myös Suomen toiseksi suurin mökkikunta, yhteensä 8 669 vapaa-ajan asuntoa.

Puijo, Tahko ja Kallavesi ovat tuttuja kaikille matkailijoille, mutta Kuopion ympäristöstä löytyy monta muuta upeaa paikkaa matkailijan tutkittavaksi. Kannattaa siis lähteä seikkailemaan  toria kauemmaksikin; nauramaan kesäteattereihin, melomaan sokkeloisille rannoille, nauttimaan raikkaista tuulista Suvakselle tai Kallavedelle, patikoimaan luonnonsuojelualueille, ratsastamaan, risteilemään tai ihan vaan nauttimaan rennosta olosta ja savolaisten lupsakasta seurasta.

Kesäaikaan ei tarvitse Kuopion torilta kauas ajella, kun pääsee ihastelemaan laiduntavia lehmiä tai mansikanpoimijoita. Kuopio onkin Suomen suurin maidontuottaja ja toiseksi suurin naudanlihan tuottaja. Myös mansikkaa, vadelmaa ja jopa mahlaa jalostetaan herkuiksi suomalaisiin ruokapöytiin.

Kuntakeskukset

Nilsiä Maaninka Juankoski Karttula Kuopion keskusta Riistavesi Vehmersalmi