Kettulanlahti Kettulanlahti

Pientaloasumista Kallaveden äärellä

Kettulanlahden kaupunginosa sijaitsee noin 4 kilometrin etäisyydellä keskustasta pohjoiseen. Kettulanlahti on 1960− ja 1970- luvuilla melko väljästi Kallaveden tuntumaan rakennettu kaunis omakotialue, joka on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Valtaosa asunnoista on omistusasuntoja.

Kettulanlahti sijaitsee moottoritien tuntumassa, kuitenkin riittävän kaukana meluhaittojen välttämiseksi, ja sieltä on hyvät yhteydet sekä keskustan että muun Kuopion tarjoamiin palveluihin. Kettulanlahdesta pääsee nopeasti keskustaan myös pyöräteitä pitkin.

Kettulanlahdessa on hyvät liikuntamahdollisuudet. Alueella on nurmikenttä kesäisiä pallopelejä varten ja talvella jääkiekkokaukalo. Uimarannalta avautuu kaunis näköala itäisen Kallaveden selälle. Kettulanlahdesta on kuuluisalle Puijon mäelle matkaa lyhimmillään vain reilu kilometri, joten Puijon monipuoliset liikuntapalvelut laskettelurinteineen, golfkenttineen ja loistavine lenkkipolkuineen ja latuineen ovat helposti saavutettavissa.

Kettulanlahdessa on mm. oma ala-aste, kirjasto, neuvola, kampaamo, kauneushoitola, kotileipomo sekä autokorjaamoja. Läheisestä Päivärannan kaupunginosasta löytyy mm. yläasteen koulu sekä monipuolisia kauppapalveluita tarjoava hypermarket. Hyvät yhteydet tuovat myös keskustan palvelut lähelle. Kettulanlahdessa on asukkaita noin 800 ja alueen asukkaiden keski-ikä on 44 vuotta. Viimeisen kymmenen vuoden aikana Kettulanlahden asukasluku on säilynyt melko ennallaan.

 


Näytä Kaupunginosat - Kettulanlahti suuremmalla kartalla