Jynkkä Jynkkä

Pientaloasumista Kallaveden ja lampien äärellä

Jynkkä on vajaan 3400 asukkaan väljästi rakennettu kaupunginosa, joka sijaitsee noin 6−8 kilometrin etäisyydellä keskustasta etelään. Liikenneyhteydet alueelle ovat hyvät. Keskustaan kulkee useita linja-autovuoroja tunnissa ja vuonna 2001 valmistunut, kevyenliikenteen ja julkisen liikenteen käyttöön valjastettu Särkilahden silta lyhentää pyöräily-yhteyttä keskustaan. Jynkkä tunnetaan myös asuntomessuista, jotka järjestettiin vuonna 1980.

Jynkkä

Jynkän palveluvarustus on erittäin hyvä. Alueella on ostoskeskus, jossa sijaitsee mm. kirjasto, apteekki, ravintola, pizzeria, kampaamo ja eläinlääkäriasema. Ostoskeskuksen vieressä on lisäksi päivittäistavarakauppa. Alueella on myös useita päiväkoteja, ala- ja yläasteen koulut sekä nuorisotalo. Jynkän asukkaat hyödyntävät myös läheisen Kolmisopen kauppakeskuksen palveluita.

Liikuntamahdollisuudet alueella ovat monipuoliset. Alueella on laajat viheralueet ja monipuoliset ulkoilureitit, valaistu kuntohiihtolatu ja uimaranta. Alueella on useita jääkiekkokaukaloita, jotka toimivat kesäisin jalkapallo- ja yleisurheilukenttinä. Läheisessä Petosen puistokaupunginosassa on kallion sisään louhittu Lippumäen uima-jäähalli, jonka yhteyteen on rakenteilla monipuolinen lähiliikuntakeskus. Jynkän välittömässä läheisyydessä on lisäksi Rauhalahden kylpylä-hotelli ja 5 tähden leirintäalue,mistä löytyy mm. minigolf-rata, uimaranta ja kaupungin parhaat beach volley -kentät. Rauhalahdessa on myös palloiluhalleja, joiden sisätiloista löytyvät squash-, tennis-, jalkapallo- ja sulkapallokentät. Alueella on myös ratsastustalli.

Jynkän väestön ikärakenne on hieman kaupungin keskimääräistä nuorempi, alueen asukkaiden keski-iän ollessa 39 vuotta. Alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä lähes puolet asuntokunnista on lapsiperheitä. Alueella asutaan keskimääräistä väljemmin enimmäkseen rivi- tai omakotitaloissa. Vain viidennes asukkaista asuu kerrostaloissa.

 


Näytä Kaupunginosat - Jynkkä suuremmalla kartalla