Julkula Julkula

Rivitaloasumista Puijon kupeessa Kallaveden läheisyydessä

Julkula on pitkänomainen, Kallaveden rantoja myötäilevä, Puijon länsirinteelle sijoittuva rivitalovaltainen kaupunginosa, jossa valtaosa asunnoista on omistusasuntoja. Etäisyys keskustaan on 4−6 kilometriä. Julkulan kaupunginosan kasvu alkoi varsinaisesti viime sotien jälkeen, vaikka varhaisempaa pienimuotoista asutusta alueella on ollut jo 1500-luvulta lähtien. 1940-luvun lopussa ja 1950-luvun alussa Julkulaa rakennettiin kaupungin reuna-alueena ja pääosin se on toteutettu 1970−1990-luvuilla. Alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä.

Julkulassa on erinomaiset ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet. Alueella on paljon erilaisia lenkkeilypolkuja, jotka talvella toimivat valaistujen ja kunnossa pidettyjen latujen pohjana. Polkuja pitkin pääsee suoraan Puijolle, joka on valtakunnallisesti tunnettu nähtävyys, ja jossa järjestetään ympäri vuoden erilaisia urheilutapahtumia. Julkulassa on useita urheilukenttiä, joiden tarjoamasta kattavasta lajivalikoimasta löytyy jokaiselle jotakin. Alueella on myös kaksi uimarantaa sekä pienvenesatama.

Alueella on omia päiväkoteja, nuorisotalo, kauppoja ja kampaamoja, kasvimaapalstoja, sekä mm. ravintola, pizzeria ja kotileipomo. Viereisellä Länsipuijo-Rypysuo-alueella sijaitsee lisäksi ala-asteen koulu. Julkulasta on muutaman kilometrin matka Puijonlaakson ostoskeskukseen, josta löytyvät lähes täydelliset palvelut. Julkula on pyöräily- ja lenkkeilyetäisyydellä keskustasta. Linja-autovuoroja on useita tunnissa.

Julkulan väestön keski-ikä on 38 vuotta. Alue on hyvien palveluidensa ja luonnonläheisyyden ansiosta erityisesti nuorten pariskuntien ja lapsiperheiden suosiossa. Julkulassa asuu hieman alle 2600 ihmistä.

 


Näytä Kaupunginosat - Julkula suuremmalla kartalla