Itkonniemi - Männistö - Linnanpelto Itkonniemi - Männistö - Linnanpelto

Asumista lähellä keskustaa

Itkonniemi, Männistö ja Linnanpelto muodostavat kolmen asuntoalueen kokonaisuuden keskustan koillispuolella. Linnanpellolta etäisyys torille on vain reilun kilometrin, kauempaa Itkonniemeltä ja Männistöstä matkaa tulee noin 3 kilometriä. Alueita on rakennettu monella vuosikymmenellä ja eniten 1940−1970-luvuilla. Linnanpellon alue laajenee lähivuosina uudelle asuntoalueelle Pappilanmäelle, jonne seurakunnan Pappilan maille rakennetaan yli 250 uutta kerrostalokotia 500−600 asukkaalle. Tällä hetkellä koko Itkonniemi−Männistö−Linnanpelto-alueella asuu hieman yli 5100 asukasta.

Itkonniemi−Männistö−Linnanpelto on vanha, rauhallinen ja kaunis asuinalue, mistä löytyvät kaikki tärkeimmät palvelut. Alueella on monipuoliset lenkkeily- ja hiihtoreitit sekä useita urheilukenttiä mm. yleisurheilua, tennistä ja jalkapalloa varten. Alueelta löytyy myös ala- ja yläasteen koulut sekä leikkipuistoja lapsille.

Itkonniemellä sijaitsee pienvenesatama ja samalta rannalta löytyy myös uimaranta leikkikenttineen, mattolaituri sekä grillauskatos. Sataman vieressä sijaitsee yksi Kuopion neljästä aktiivisesta hyppyrimäestä, erityisesti nuorison suosima Telkko. Itkonniemessä on omina palveluina mm. lähikauppa, lounasravintola ja autokorjaamoja. Alueella sijaitsee myös runsaasti teollisuus- ja liikeyritysten toimipisteitä. Itkonniemeläiset käyttävät keskustan ja Männistön palveluita.

Männistössä on monipuolinen ostoskeskus, jossa on mm. kauppa, pankki, kioski-postipiste sekä ravintola. Myös keskustan palvelut ovat hyvien liikenneyhteyksien ansiosta helposti saavutettavissa. Männistön nuorisotalo palvelee alueen nuoria ja alueelta löytyy useita päiväkoteja. Männistössä on hyvät mahdollisuudet liikkumiseen ja aluelta löytyy mm. kesäisin tenniskenttänä toimiva jääkiekkokaukalo.

Linnanpelto on rauhallinen, pääosin omakoti- ja rivitaloista koostuva asuinalue. Alueelta on lyhyt matka keskustaan sekä linja-auto - ja rautatieasemalle. Alueella on omina palveluina mm. koulu, päiväkoti, kauppa, muutama kampaamo sekä huoltoasema. Läheisestä matkailukeskittymästä löytyy mm. kioski, kukkakauppa sekä kahvila. Linnanpellolta pääsee helposti keskustan liikuntapalveluihin ja Puijon urheilu- ja virkistysalueelle on vain muutaman kilometrin matka. 

Itkonniemi−Männistö−Linnanpelto-alueella väestön ikärakenne on hieman kaupungin keskimääräistä vanhempi. Viidesosa alueen talouksista on kuitenkin lapsiperheitä. Asuntokanta on kerrostalopainotteista, mutta alueelta löytyy myös omakotitaloja ja rivitaloja. Pappilanmäen täydennysrakentamisalue monipuolistaa alueen asuntokantaa ja lisää alueen väkimäärää tulevina vuosina. Myös Männistön koulun alueelle rakennetaan uusia kerrostaloasuntoja noin 300 asukkaalle.

Lisätietoa Pappilanmäen uudesta asuinalueesta.

 


Näytä Kaupunginosat - Itkonniemi, Männistö ja Linnanpelto suuremmalla kartalla