Haapaniemi Haapaniemi

Kaupunkiasumista lähellä keskustaa

Haapaniemi sijaitsee aivan kaupungin keskustan tuntumassa, kävelyetäisyydellä Kuopion torilta. Haapaniemeen kuuluvat kiinteänä osana järvimaisemat, jotka leimaavat koko Kuopion seutua. Alueella on paljon sekä vanhaa että aivan uutta rakennuskantaa, mikä takaa mieleisen asuntotyypin löytymisen jokaiselle. Haapaniemellä on paljon kerrostaloasuntoja, mutta myös omakotitaloasutusta.

Haapaniemi lähialueineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet liikkumiseen. Väinölänniemen puistomainen ulkoilualue on vieressä ja talvisin jäälle suunnatut hiihtoreitit alkavat lähes asunnon ulko-ovelta käsin. Läheisellä Huuhanmäellä Niiralassa on kesäisin erinomaisia pehmeäpohjaisia lenkkipolkuja ja talvisin valaistut hiihtoladut. Alueella on myös tunnettu keskuskenttä, josta löytyy kattavat mahdollisuudet kesä- ja talviurheilulajien harrastamiseen. Mm. Kuopion Palloseuran KuPS:n jalkapallojoukkue pelaa pelinsä keskuskentän Magnum Areenalla. Keskuskentän merkittävimpinä maamerkkeinä ovat koko kaupunkialueelle näkyvät Mölymäen pistetalot sekä kuplahalli, jossa on mm. talvilämmin jalkapallokenttä.

Keskusta palveluineen on hyvin saavutettavissa Haapaniemeltä käsin. Alueella on omina palveluina mm. kauppoja, ala-aste, päiväkoti ja kaupungin pieneläinvastaanotto. Haapaniemelle valmistuu lähivuosina uusi laaja kauppakeskus, jonne tulee päivittäistavarakauppoja sekä erikoisliikkeitä. Eräs Haapaniemen tunnetuimmista palveluista on kaupungin pienvenesatama, joka tarjoaa venepaikkoja aivan keskustan tuntumasta. Alueella on kesäisin myös mattolaituri ja jäätelökioski.

Haapaniemi on 4000 asukkaan asuinalueena kuopiolaisittain keskikokoinen, väestörakenteen painottuessa eniten ikääntyviin ja nuoriin. Alueelle muuttaa vuosittain paljon pieniä talouksia, kuten opiskelijoita ja yksinasuvia, mutta alueella asuu myös lapsiperheitä.

Kuopion uusi Saaristokatu yhtyy Kumpusaaren kautta Haapaniemeen. Uudet Saaristokaupungin asuntoalueet sijaitsevat vain muutaman kilometrin päässä Haapaniemen alueesta.

 


Näytä Kaupunginosat - Haapaniemi suuremmalla kartalla

Kuvia haapaniemeltä Kuvia haapaniemeltä